CIRCULARS

VEHICLE D’EMPRESA

VEHICLE D’EMPRESA

L’IVA per la compra d’un vehicle en cas de no ser comercial és deduïble el 50%, però en cas de poder acreditar els desplaçaments per treballs realitzats a clients serà deduïble el 100% pel combustible, autopistes, aparcaments.

A la factura cal constar la matrícula. Per altre part les reparacions s’aconsella el 50%. Per contra la deducció en IRPF de la compra del vehicle, així com les seves despeses directes o indirectes, sols seran admissibles davant d’inspecció d’hisenda quan el vehicle estigui reconegut com a comercial a Trànsit o estigui vinculat a una activitat relacionada amb el transport o agent comercial. Per la resta d’activitats IVA si però IRPF no. Així mateix l’article 95 LLei 37/1992 del 28 de desembre sobre l’Impost del Valor Afegit deixa molt clar que no es podran deduir aquells bens que es destinin a activitat empresarials o professionals per períodes intermitents o siguin utilitzats simultàniament per activitats empresarials o professionals i per privades, excepte els vehicles.

Publicat el
Publicat en CIRCULARS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>