NOTÍCIES

REGULARITZACIÓ DE VALORS CADASTRALS

REGULARITZACIÓ DE VALORS CADASTRALS

PROCEDIMENT DE REGULARITZACIO CADASTRAL

D’acord amb que preveu “el artículo 32.2 del texto refundido de la Ley del Catastro Inmobiliario; Real Decreto Legislativo 1/2004 de 5 de Marzo” la gerència territorial de cadastre del Ministerio de Hacienda, està portant a terme, amb el vist-i-plau dels Ajuntaments, un procediment de regularització cadastral amb el clar objectiu d’acostar els valors cadastrals als valors reals de mercat dels habitatges i així evitar “fraus” fiscals dels contribuents.

Es regularitzaran totes aquelles construccions que tinguin unes característiques reals i físiques diferents a les que té el propi cadastre a la seva base de dades, podent aplicar, retroactivament, CINC anys enrere, més interessos de demora,  si no es demostra que les alteracions han estat realitzades en període inferior.

La gerència del cadastre de Girona publicarà al BOE quins municipis portarà a terme les regularitzacions i cada irregularitat o canvi, i l’haurà de comunicar al contribuent, perquè aquest pugui presentar al.legacions en el termini de 15 dies si s’escau. Passat el termini es regularitzarà el valor cadastral proposat i liquidarà al contribuent una taxa de 60 euros, xifra del valor estimat dels treballs d’inspecció realitzats “tipus google maps”, amb la possibilitat de poder liquidar una sanció de fins a 6.000 euros pels que no liquidin la taxa esmentada.

També, cada contribuent, si coneix que el seu municipi ha signat amb el cadastre l’aplicació de la revisió cadastral i no ha rebut cap tipus de notificació, podrà, voluntàriament, demanar la regularització a l’Ajuntament.

Només es regularitzaran aquelles construccions que s’hagin realitzat sense vulnerar cap normativa urbanística; la resta poden esser sancionades per altres vies.

Aprofito per enviar-vos una  forta abraçada i agrair-vos la confiança que ens dipositeu.

M Mercè Pont

Besalú Gestió

Publicat el
Publicat en NOTÍCIES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>