NOTÍCIES

NOVETATS FISCALS I AVIS 2n.TRIMESTRE 2014

NOVETATS FISCALS I AVIS 2n.TRIMESTRE 2014

Hem acabat de donar comptes del 2013 i ens arriba la informació pels mitjans  de comunicació de la reforma fiscal, sense cap interès per desmuntar els innumerables comentaris que hem sentit d’estalvi d’impostos i augment del poder adquisitiu, amb la conseqüent activació del consum, us detallo els punts més destacats a fi que en pugeu treure les vostres conclusions.

Dels punts  d’aquesta reforma a tenir en compte són :

     Per IRPF

       No es tributarà per ingressos inferiors a 12.000 euros, això no vol dir deixar de presentar les declaracions, si no que augmenten les deduccions dels mínims personals i familiars que restaran en la Renda .

       Baixarà algun percentatge dels trams alts de la renda.

       Els guanys originats per vendes d’immobles o actius financers a menys d’un any  que fins ara tributaran al tipus general, a partir del 2015 aniran al 20% independentment del temps transcorregut entre la compra i la venda i pel 2016 es preveu un 19%..

        Pels interessos o rendiments a capital mobiliari tributaran al 20% l’any 2015 i un 19% el  2016 per rentes inferiors a 6000 euros, les superiors a 6000 e fins a 50.000 e tributaran al 22% el 2015 i el 21% 2016, i per les restants serà el 24% el 2015 i 23% el 2016.

        Reduccions a la tributació per estalvis de 5 anys o més.

        Els dividends d’accions que cotitzen en borsa fins ara exempts els  primers 1500 euros,  ara tributaran com a rendiments de l’estalvi.  

        Les aportacions als plans de pensions queden limitades a 8.000 anuals.

        Les indemnitzacions per acomiadaments no seran del tot exemptes, tributaran a partir d’un import.

    Retencions de Professionals.

              BAIXARAN del 21 % al 15% desde JULIOL , però ull per rendes inferiors a 12000 euros any.

    Per IVA .

        Es mantenen els tipus d’ IVA, amb excepció d’alguns productes sanitaris que pujaran del 10 al 21%, no afecta a ulleres, pròtesis,  muletes o cadires de rodes.

    Per l’ Impost de Societats.

        Pel  2015 el tipus serà del 28% i pel 2016 serà el 25%, en l’actualitat hi ha  dos trams el del 25 i 30%, però els dos percentatges per manteniment de treballadors es reduïen un 5% quedant en un 20% i un 25%.

       Hem vist totes les novetats, algunes en podrem treure profit d’altres no i fins hi tot algunes ens poden perjudicar, en resum que la reforma fiscal va a la moda i és “ Light “.

 

  Ara  hem de pensar en reprendre les obligacions del 2014 , és així que us recordo que

s’inicia el període per presentar les declaracions corresponents del segon trimestre 2014. És per això si desitja ens ocupem dels tràmits, molt els agrairia ens facilitessin la documentació abans del dia  16 de juliol.

 Per tot aquell que és del seu interès ens cuidem de comptabilitzar les factures, agrairíem  ens fes arribar la documentació quan abans millor.

 Cal tenir en compte que l’horari d’oficina serà de 8 a 14h , del  1 de juliol al 10 de setembre. Tardes visites concertades.

 

A l’espera  podem  ajudar-vos amb tot el necessari per fer-vos més còmode l’obligació del trimestre i  fer-vos esment  que  en èpoques difícils, no sobreviu el més fort si no aquell que més s’adapta, i en el món l’empresarial, parlaríem de  flexibilitat,  creació i adaptació a noves demandes o nous treballs.

Us convido a pensar en positiu i malgrat veure molts cops la balança descompensada intentar equilibrar-la amb un bon treball i de ben segur us veure-ho recompensats.

Sempre al vostre costat

Ma.Mercè Pont

Publicat el
Publicat en NOTÍCIES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>