CIRCULARS

NOTES IMPORTANTS

NOTES IMPORTANTS

PAGAMENTS AMB EFECTIU RESTRINGITS A PARTICULARS

Recordar que totes les factures superiors a 2.500 euros han de ser pagades per transferència o taló, no són admissibles pagaments fraccionats o diferents factures d’un mateix treball.

FACTURES

Sempre hem remarcat la importància de les dades de les factures, nom, adreça, NIF, tant de l’emissor com del receptor, la data i el número de factura, amb un sistema correlatiu per l’exercici. Així mateix recordar que ha de constar el concepte de la factura i el preu. Actualment hi ha una modificació en el termini de facturació : Totes les factures per treballs realitzats dintre d’un mateix mes han de facturar-se com a màxim el 15 del més següent.

COMPTABILITZACIÓ DE LES FACTURES

El dret a deducció el dona la comptabilització de les factures, d’aquí la importància de portar una comptabilitat amb el corresponent registre de factures.
Molt important, les empreses acollides al règim especial de Mòduls, cal recordar l’obligació de portar registre de factures (llibres). Així com les comunitats de veïns. Tots aquests hauran de presentar el proper mes de febrer el resum de les operacions superiors a 3005 euros.
La presentació dels llibres comptables de forma telemàtica que s’havia d’aplicar el 2014, s’ha prorrogat indefinidament. Sols és aplicable a empreses acollides a la devolució d’iva mensual.

DEMANDES DE DEUTES

Per imports inferiors a 2000 euros es podran reclamar per via judicial, sense ser necessari l’intervenció d’advocat.

DECLARACIONS PERIÒDIQUES

A partir del 2014 serà obligatori presentar les declaracions de forma telemàtica i no es podran presentar de forma manual.

REBUTS BANCARIS

Els rebuts domiciliats, si l’emissor no disposa de l’autorització signada pel pagador, aquest disposa del termini de 13 mensualitats per retornar el rebut. En cas de tenir-lo signat el termini serà de 6 setmanes segons norma europea.

FACTURES D’OBRES

Totes aquelles factures relacionades amb la construcció, obra de paleteria, fusteria, electricitat… no repercutiran l’iva si el receptor és subjecte passiu d’iva segons l’article 84 del Reglament d’iva.

PLA DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Recordar l’obligatorietat de tenir contractat aquest servei. MOLT IMPORTANT

Publicat el
Publicat en CIRCULARS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>