CIRCULARS

CRITERI DE CAIXA I MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT D’IVA

CRITERI DE CAIXA I MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT D’IVA

Aquest nou règim és de caràcter optatiu, i permet ingressar l’Iva de les factures en el moment del seu cobrament, això si també s’ha d’aplicar aquest criteri a les pagades. No hi ha discriminació.
A fi de quedar inclòs en aquest règim s’ha de presentar la sol·licitud abans d’acabar l’any, així mateix s’hauran de complir uns requisits especials en el moment de comptabilitzar la factura rebuda o emesa i en aquesta haurà de constar el text .

“Segons article 23 de la llei 14/2013 del 27 de setembre, s’aplica el Règim especial de Criteri de caixa , segons disposició final 13ª de l’esmentada llei.”

Per conseqüent el receptor de la factura es veurà obligat al rebre aquesta factura a seguir el mateix criteri de caixa, és a dir l’haurà de comptabilitzar segons la nova normativa, i deduir-la en el moment del pagament.
Tot i que d’entrada pot semblar un gran avanç aquest nou sistema establert, quan es valoren tots els punts a seguir, no és del tot compensatori per una empresa que no treballi per l’Administració, així mateix cal tenir en compte que una factura no cobrada no equival a no ingressar l’iva, transcorregut un any a la data 31 de desembre d’aquell exercici, o millor dit el 31 de desembre de l’exercici següent a l’emissió de la factura, s’haurà de comptabilitzar com a cobrada i generarà el “devengo” de l’iva havent d’efectuar l’ingrés en la declaració del trimestre.

 

 

Publicat el
Publicat en CIRCULARS

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>