Sin categoría

AVÍS TRIMESTRE 1T 2019

AVÍS TRIMESTRE 1T 2019

Portem ja dies traballant per aquest nou any però ara l’encetarem fiscalment parlant, al donar comptes d’aquest PRIMER TRIMESTRE

Iniciem així el periode per fer balanç del que ha estat el PRIMER TRIMESTRE 2019, i disposem del temps, força reduït , per calcular i confeccionar les DECLARACIONS que ens corresponen segons l’activitat o situació tributària. ( IVA, IRPF de renda, de lloguers, de traballadors, de professionals, Declaracions Intracomunitaries, a cta Societats…), coincidint amb la Setmana Santa.

És per això que si és del vostre interés us assesorem al respecte, a fi de poder-vos oferir un bon servei, demanem la documentació o dades necessàries quan abans millor tenint en compte el dia 18, ha d’estar confeccionada la comptabilitat i les declaracions, i amb l’afegit que el 12 és festa local a Besalú. Aquest cúmul de circunstàncies  ens redueix el temps pel que a fi de poder oferir-vos un bon servei demanem si us plau la documentació abans del 12 per qui hem de comptabilitzar i efectuar la comptabilitat, i qui aporta llistat d’excels  o balanç abans del 16 d’abril .

Voldria un cop més recordar que gaudir de la tranquil.litat, en aquests moments d’inspeccions, revisions, controls…que són cada dia més habituals, és un valor afegit al vostre negoci, pel que cal tenir present de fer un repàs a tot allò que podem estar obligats per llei.

Establiments comercials : disposar d’horari i preus visibles.

  • Fulles de reclamacions, i rètols indicatius corresponents, segons l’activitat. ( Prohibicions, compossició per Alergies…).
  • Personal que treballi o presti serveis, assegurat al règim General, per l’horari convingut, i en cas de no ser de jornada complerta, anotar les hores treballades en un calendari laboral, i a jornada complerta 40 h/ setmana, a partir del 12 de maig del present també caldrà registrar les hores, falta conèixer si serà obligat de forma electrònica o podrà ser en registre manual.
  • Tenir contractada la part de Riscos Laborals.
  • En cas, en el que la llei excepcionalment perment tenir una persona sub-contractada al règim d’autònoms, cal tenir els certificats conforme aquesta persona esta al corrent de pagament de la quota d’autònoms i amb l’Administració d’Hisenda pel que fa les declaracions. En cas de no disposar d’aquests certificat  l’empresari podria ser responsable.
  • Cal tenir vigent el Certificat electrònic, a fi de rebre notificacions de l’Administració.
  • Disposar d’un registre de les factures emeses i rebudes, amb el seus corresponents justificants. ( Factures amb dades complertes de l’ emisor i receptor i és acceptable fins a 400 euros, tiquet factura amb dades emisor.) Anotar en el llibre de factures soportades el percentatge d’IVA a deduïr.
  • IMPORTANT, les factures de despeses han de ser d’us exclusiu de l’empresa, és a dir,  la seva deducció ha de poder ser justificada, en el cas del combustible cal que la factura porti especificat la matricula del vehicle comercial, en cas de no constar l’Administració no accepta el 100% de deducció i aplica el 50% entenguent que hi ha vehicles d’us particular. El mateix  criteri es pot donar amb altres despeses com telèfon…

Per tots els canvis legals que puguin sorgir al  llarg de l’any recordem que  enviem els fulls informatius i els publiquem a la nostra web www.besalugestio.cat però complementàriament sempre podeu comptar amb el nostre assessorament, i el que pretenem és a part de mantenir-vos informats i ser els vostres guies, és ajudar-vos i fer-vos més fàcil tot el procès.

 Reconeixem que molts cops és difícil tenir la informació o els llibres preparats, però davant el poc temps que disposem i amb la voluntat d’oferir un bon servei  demanem respectar els terminis abans esmentats, pel contrari les darreries no són mai bones per ningú.

Així mateix per evitar desplaçaments poden contactar amb nosaltres a la nostra adreça de correu electrònic besalugestio@besalu.cat  i en breu temps rebrà la nostra resposta.

Soms l’enllaç amb l’Administració i volem fer-vos fàcil el camí.

Publicat el
Publicat en Sin categoría

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>